Care este ingredientul natural care te scapă de răceli și viroze. Medicul Ruxandra Constantina a declarat: „Este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale”.
Pe măsură ce înaintăm în sezonul rece, sănătatea și imunitatea devin prioritare. Dr. Ruxandra Constantina a explicat cum se pot integra în alimentație anumite elemente care pot să prevină răcelile și să susțină imunitatea în lunile friguroase de iarnă. Potrivit acesteia, anumite condiment sau ingrediente pot face minuni pentru sănătate.
Conform spuselor medicului, ghimbirul și turmericul sunt două condimente care nu ar trebui să lipsească din dietă. Ele au proprietăți antiinflamatorii și imunostimulatoare, care îmbunătățesc atât digetsia, cât și capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor.
„Le putem adăuga în mâncare sau, și mai bine, să le consumăm sub formă de ceaiuri, băute după masă”, a recomandat dr. Constantina, la emisiunea Sfat de Sănătate, de la Antena 3.
De asemenea, produsele stupului, precum propolisul, sunt aliați de nădejde în susținerea sistemului imunitar. Despre propolis, medicul a declarat că este un adevărat antibiotic natural.
„Propolisul este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale și stimulează imunitatea, având în același timp efecte antivirale și antibacteriene”, a explicat specialistul.
În plus, un alt imunostimulant puternic este echinacea, care ajută la prevenirea răcelilor și a infecțiilor sezoniere.
De asemenea, pentru persoanele care nu pot să utilizeze imunostimulatoare, cum ar fi cele cu alergii, medicul sugerează folosirea imunomodulatoarelor.
”Sunt acele plante care nu stimulează ci modulează sistemul imunitar, pentru că, de exemplu, la persoanele cu alergii care răcesc des, nu le putem da imunostimulatoare. Și atunci le dăm imunomodulatoare. Uleiul de chimen negru pentru copii și adulți este excelent sub formă de capsule sau ca atare, sub formă de ulei. Dar și capsulele cu colostru, care este plin de vitamine, minerale, dar și de imunoglobulină, adică anticorpi”, a mai explicat medicul.
CITEȘTE ȘI: